De bar met duizend deuren

In dit boek staan enorm veel verhalen, van diverse auteurs. Er komen heel veel Paulen in voor, of versies van een Paul. De bar staat centraal in dit verhaal, want daar komen al deze personages samen, om hun verhaal te vertellen. Er zijn heel veel versies van Paul, ook op andere manieren geschreven. In de bar lijkt iedereen veilig, uit welke wereld of realiteit ze ook vandaan komen.

Ik vat altijd, elk verhaal kort samen. Maar dit gaan nu korte zinnen worden, omdat het echt gigantsich veel korte verhalen zijn.

Bijzonder huisdier. Een piraat die wordt bedrogen. Kwelgeesten aanpakken of niet?. Onderduikende elite. Een vrouw met ballen. Een wereld redden van de ijstijd. Onrecht bestrijden in verschillende dimensies. Het snijden van tijd. In een spelletje gevangen zitten. Een experiment dat de wereld vernietigd. De zee beslist. Een ijskoud, doods Rotterdam. Van lichaam wisselen of kopiëren?. Een Romein met een rare helm. Vampiertanden. Mensetende aliens. Een bloederig toiletbezoek. Een buurman die bezeten is door klei. Ondode dominee. Onvrijwillige orgaandonatie. heksenjager. Man van Atlantis die met een monster vecht. Vreemde paddenstoelen. Vreemde vogels. Liefde overleeft in eerdere werelden. Iemands laatste verhaal. Tovenaars en demonen. Vreemde vissen. Paul McCartney. Noorse goden. Een verhaal met bekende liedjes. Een man met een oninteressant leven. Is je eigen wereld de beste?. Podiumkunsten. Paul Harland. Een plassende kabouter. Een origineel The End.

Nou, als daar niets tussenzit, dat je leuk lijkt, weet ik het ook niet meer!

Het zijn eigenlijk net iets te veel verhalen, voor een bundel. Er komt bijna geen eind aan….Maar bijna alle verhalen, zijn erg goed. Dus het leest lekker door. Maar na het lezen, kun je even geen Paul meer zien, vrees ik. Het zijn te veel Pauls om te verwerken. Toch zullen er een aantal blijven hangen. Het is voor ieder wat wils. Van dino’ś tot aliens. Van monsters tot dystopische werelden, met een vleugje horror, fantasy en Science fiction. Het krijgt van mij een 7,5, dat zijn net geen 4 sterren.

Plaats een reactie

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag