Mirjam Ootjers- Groninger Sagen en Folklore

In dit boek ga je mee naar Groningen, daar hebben ze mooie, duistere verhalen te vertellen. De auteur verteld eerst het originele verhaal, daarna komt er een mooie passende her-vertelling. Deze verhalen zijn bijzonder goed in elkaar gezet. Het eerste verhaal is altijd het verhaal van het slachtoffer. Het tweede is meestal het verhaal van het monster, die de slachtoffers maakt. Je begint je af te vragen, of het wel echt monsters zijn. De lijn tussen goed en kwaad, wordt hierdoor heel erg dun.

Er staat steeds bij of het verteld of herteld is. Dus dat is goed duidelijk. Het is een verhaal, met 1 onderwerp, maar daarna, de voorgeschiedenis of de uitleg, vanuit het monster gezien zelf.

Ultra korte samenvatting:

Een vrouw met zwarte kap brengt het noodlot naar je toe. Het verhaal achter het noodlot.

Spookpaard die mensen laat verdwijnen. Door de ogen van het paard gezien.

Een nachtelijke wandeling met een snelgroeiende hond. Honden blijven trouw.

Dwaallichtjes. Onafgemaakte zaken.De veerman die de overtocht regelt voor je ziel.

De zevende zoon een weerwolf. Een vloek opheffen. Een spookvrouw die snachts op je borstkas gaat zitten. De zevende dochter. Je eigen rouwkoets zien voorrijden.

Door de ogen kijken van de dood.

Dat beschrijft de verhalen, op willekeurige volgorde. Het klinkt allemaal duister… En dat zijn deze verhaeln ook. Ik heb er van genoten, 5 dikke sterren, ook door de goed lezende taal. Het leest lekker weg! 5*****.

Plaats een reactie

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag