Sarah Roodveld- Herman, Duisternis in het licht, deel 1

Ludovicious, kijkt vanuit de hel neer op het leven van Herman. Hij ziet hoe moeilijk de weesjongen Herman het heeft, in een, voor ons, behoorlijk ver verleden. Hij ziet hem gebukt gaan onder misbruik. De jongen veranderd in een man. Een man die leeft van mensenbloed. Hij jaagt niet op onschuldige slachtoffers. Hij pakt mannen die kinderen misbruiken.

Het gaat er soms bloederig aan toe. Deze vampier ( pas later in het leven, wordt hij vampier), zie je opgroeien en het monster worden dat hij nu is. Hij heeft wel een geweten, dat aan hem knaagt…. Hij wil zijn verleden achter zich laten. Maar dat lukt hem niet.

In het heden is hij een succesvolle zakenman. Maar zij levensverhaal is bijzonder en emotioneel meeslepend. Hoe is hij van dat onschuldige jongen, verandert in een wezen van de nacht? Wat doet het met zijn verscheurde hart en kapotte ziel?

Mooi meeslepend levensverhaal. Maar het verhaal is nog niet af. Er blijft veel ruimte over voor meer. Het smaakt ook naar meer. Psychologisch gezien is dit een boek dat je meesleuren in een rollercoaster van gevoelens. En het is altijd knap, als een auteur dat bereikt!

Lettertype leest fijn, door de regelruimte. De hoofdstukken zijn niet te lang. De schrijfstijl leest vlot. De gedichten, in het boek passen bij het verhaal en geven het net nog wat meer originaliteit. Het boek krijgt van mij 4****.

Plaats een reactie

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag