Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Alice Bakker- De laatste in de rij

De H4c serie, heeft er weer een deel bij! Je kunt hierbij, terugdenken aan je eigen middelbare schooltijd. Ieder huisje heeft zijn kruisje, ook al zie je niets aan je vrienden. Niemands leven is perfect. Heb jij je vrienden en klasgenoten, wel echt leren kennen? In dit verhaal volg je een aantal personages. Het gaat verder waar het is gebleven. Ze gaan weer naar school. Alleen voelt Anna zich het buitenbeentje. Geen jongen ziet haar staan. Ze voelt zich eenzaam en alleen. Ze is zelfs jaloers op de baby van twee van haar beste vrienden. Ze hoort er niet bij. Ze voelt zicht gebruikt door haar vrienden. Ze staan nooit eens voor haar klaar. Olivier is een jongen, die niet op meisjes van zijn leeftijd valt. Hij is smoorverliefd op een lerares. Als zij erachter komt, probeert ze hem te laten inzien, dat het niet mogelijk is. Maar hij is blind. Zijn acties gaan best ver.

Een boek over jong en onzeker zijn. Becoming of age. Je zelf leren kennen. Jezelf mogen zijn. Het neemt je mee naar je eigen jeugd. Wat als die ene klasgenoot van jou, het ook zo moeilijk had? Weet jij het echt? Wie heb jij daar echt leren kennen? Hoeveel plezier je samen ook hebt gehad… Hoe vergaat het hun nu?

Mijn schooltijd, was echt geweldig leuk. Ik had een leuke klas. Wij kregen ook te maken met een zwangere klasgenoot. Je staat verbaasd over hoe volwassen je dan al kunt zijn. Alleen kun je zelf nog even jong zijn, je klasgenoot is moeder geworden. Haar jeugd is voorbij. Ik heb er begrip voor en we hebben haar gesteund. Het is een stukje van het volwassen worden geweest. En zo voelt het voort deze personages ook. Ik herken er mensen in…En eigenlijk wel een stukje van mezelf. Bijzonder, dat ik 25 jaar verder ben, maar me toch helemaal thuis voel, in die school-tijd. Dat doet de auteur gewoon weer!

5*****.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: